2021-12-16 10:33:40• hírek • Agerpres

Konstancai tűz: egy embert ápolnak kórházban égési sérülésekkel

A konstancai tűzvész nyomán egyetlen embert utaltak kórházba égési sebek miatt, a többi, kórházba szállított személynek nincs szüksége beutalásra - közölte a Konstanca megyei kórház.

 

Az intézmény tájékoztatása szerint a Konstancán kigyulladt tömbházból kimenekített személyek közül hét felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba, közülük egy személyt kellett beutalni, mert testfelületének 7 százalékán másodfokú égési sebeket szenvedett. A sérült lélegeztetőgépen van, állapota stabil. Egy nő elutasította a beutalást, a többi hét személy pedig nem szorul kórházi ellátásra.


A tűz egy konstancai tömbházban ütött ki csütörtökre virradóan. Az épületből mintegy 250 embert kellett kimenekíteni, közülük hetven gyereket. A menekítés legtöbb esetben az ablakokon keresztül, tűzoltó létráról történt.


A Konstanca megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint három órán keresztül vörös jelzésű beavatkozási kód volt érvényben, a konstancai tűzoltókat a Ialomiţa és a Călăraşi megyei katasztrófavédelem csapatai is segítették a lángok elleni küzdelemben.


Cristian Amarandei tűzoltóezredes, a megyei katasztrófavédelem vezetője arról számolt be, hogy éjfél után 58 perccel kapták a segélyhívást, miszerint lángokban állt két autó egy tömbház alagsorában lévő parkolóban. A helyszínre 11 tűzoltóautó, valamint mentőautók, rohammentők érkeztek, 01:52-kor vörös jelzésű beavatkozási kódot léptettek érvénybe. A tűz átterjedt a mélygarázsban lévő többi gépkocsira is. A tüzet hajnali 4 órakor sikerült megfékezni. 36 autó károsodott, ebből 25 a mélygarázsban volt, 11 a tömbház melletti parkolóban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: